Lindsay's Light House
Lindsay’s Light House

Kaneel flensjes (LV - GV)

kaneel flensjes.jpg

Heerlijk als ontbijt of vieruurtje. Het deeg kan je makkelijk van tevoren maken en de flensjes kan je invriezen. Er zijn 2 methodes om deze flensjes te bereiden.

De eerste methode is de dit-lukt-altijd methode. Door de grote hoeveelheid eieren, krijg je een soort omelet effect (ook naar smaak toe dus) waardoor het bakken heel vlotjes gaat.

De tweede methode geniet mijn voorkeur wat smaak betreft, maar vraagt wat vaardigheid in het bakken. Ben je gewoon om pannenkoeken te bakken of heb je het koken goed onder de leden,…dan mag dit voor jou geen probleem vormen…Recept voor een 15 tal flensjes:

Lees verder

Aardbeientaart (LV - GV /TV)

aardbeientaart.jpg

Tijdens het aardbeienseizoen moet je ervan genieten....voor je 't weet is het alweer voorbij!

Er zijn zoveel lekkere dingen die je kan maken met aardbeien..bijvoorbeeld een aardbeientaart. Een zandbodem met banketbakkersroom en verse aardbeien. En helemaal glutenvrij, lactosevrij! Zoals steeds, gezoet met trage en natuurlijke suikers, zodat je suikerspiegel netjes stabiel blijft (en je gewicht dus ook)

Laat die gesuikerde caloriebommen maar staan bij de bakker en probeer eens deze gezonde versie....wedden dat je geen andere meer wilt? Recept voor 5 individuele taartjes of 1 grote taart:

Lees verder

Muffins met appel en cranberry (LV - GV)

appel cranberry muffin.jpg

Muffins...ik kan er niet genoeg van krijgen...in alle smaken en soorten. Sinds ik glutenvrij, lactosevrij en suikervrij leef, eet ik meer gebakjes en ander lekker zoet dan vroeger...:)

Opnieuw maak ik gebruik van amandelmeel. Ik heb muffins proberen maken van glutenvrije bloem, rijstbloem en wat nog allemaal...maar geen van hen kwam in de buurt van deze overheerlijke en supermalse ! Ik besprak al eens een goedkopere amandelmeelsoort in een vorige blog

Recept voor een 12 tal stuks:

Lees verder

Chocolade/amandelkoekjes (LV - GV)

chokaladekoekjes.jpg

Lekkere "chewy" chocoladekoekjes...op z'n Amerikaans.

Ze zijn gemaakt van amandelmeel. Toegegeven, het is niet het goedkoopste alternatief, maar wél supergezond en overheerlijk. Ik heb een leverancier gevonden die amandelmeel verkoopt van deels gepelde en deels ongepelde amandelen. Dit is een stuk goedkoper, maar je smaakt natuurlijk wel het ietwat bittere van de amandelpel. Persoonlijk geef ik daar niet om. Klik hier voor de leverancier.

Recept voor 8 stuks:

Lees verder

Vanille roomijs (LV - GV - CD)

vanilleijs.jpg

Niets zo lekker als een heerlijk ijsje in de zomer...!

Nooit gedacht dat deze "variant" op roomijs van melk, room en suiker zo geweldig zou smaken!

We vervangen melk/room door kokosmelk, dat veel (goede!) vetten bezit. Suiker vervangen we door agavesiroop. Dit heeft een lage glycemische index (geen pieken in je suikerspiegel) en is qua smaak zo goed als niet te ondescheiden van gewone suiker.

Voor dit recept heb je een ijsmaker nodig. Zelf werk ik met kitchenaid (ijsmaker die aansluit op de basisset)

Zorg ervoor dat je mengsel KOUD is voor je het in de ijsmaker doet. Een lauw mengsel geeft geen goed resultaat.

Een veel voorkomend probleem van zelfgemaakt ijs, is dat het hard wordt en/of ijskristallen vormt wanneer je het langer dan een halve dag in de diepvries bewaart.

Dit probleem kan je oplossen door guargom toe te voegen. Hoewel guargom een natuurlijk product is, wordt het niet door iedereen verdragen. Het is meel gewonnen uit een peulvrucht. Dus, als je geen peulvruchten verdraagt, laat het dan links liggen. Opgelet! Sommige kokosmelk wordt gestabiliseert met guargom. Check het etiket! (Guargom is een E nummer, maar van natuurlijke oorsprong.)

Ik geef hierbij 2 recepten. 1 zonder en 1 met guargom:

Lees verder

Indische linzen salade met rode bieten (LV - GV - VEG - CD)

Indische linzensalade met rode biet.jpg

Linzen vormen een prima alternatief voor granen. Ze hebben een lage glycemische index, waardoor je suikerspiegel stabiel blijft en zijn rijk aan ijzer en eiwitten.

Dit gerecht kan zowel koud als warm worden gegeten, op zich zelf staand, in salade of als bijgerecht.

Recept voor 2 personen:

Lees verder

[1]      «      20   |   21   |   22   |   23   |   24