Lindsay's Light House
Lindsay’s Light House

Mais wraps (LV - GV)

mais wrap.jpg

Deze wraps ontwikkelde ik eigenlijk ter vervanging van lasagne bladen. Omdat ik niet echt een fan ben van de meeste glutenvrije pasta's die op de markt zijn momenteel (behalve rijstpasta) ging ik aan het experimenteren.

Het resultaat was een soort pannenkoek die zich ook goed leent om een glutenvrije wrap of burrito te maken. En...uiteraard voor lasagne! recept voor 10 stuks:

 

Lees verder

Trio van hummus (LV - GV - VEG - CD)

trio van humus.jpg

Wat een weertje vandaag...ik waan me een beetje in de Provence, zo tussen al mijn bloeiende bloemen en dansende bijtjes hier in de tuin....En...tja....als ik aan de Provence denk, dan denk ik automatisch aan aperitief...en zo kom ik dan bij aperitiefhapje...enfin....:)

Hummus kan je gans het jaar door eten, daarvoor hoeft het geen goed weer te zijn. Afhankelijk van het seizoen kan de natuur je inspireren naar smaken en variaties toe. Dus, het wordt een zomertrio van hummus: rode biet - koriander/komijn - curry. Lekker met boekweit crackers!

 

Lees verder

Kaneel flensjes (LV - GV)

kaneel flensjes.jpg

Heerlijk als ontbijt of vieruurtje. Het deeg kan je makkelijk van tevoren maken en de flensjes kan je invriezen. Er zijn 2 methodes om deze flensjes te bereiden.

De eerste methode is de dit-lukt-altijd methode. Door de grote hoeveelheid eieren, krijg je een soort omelet effect (ook naar smaak toe dus) waardoor het bakken heel vlotjes gaat.

De tweede methode geniet mijn voorkeur wat smaak betreft, maar vraagt wat vaardigheid in het bakken. Ben je gewoon om pannenkoeken te bakken of heb je het koken goed onder de leden,…dan mag dit voor jou geen probleem vormen…Recept voor een 15 tal flensjes:

Lees verder

Aardbeientaart (LV - GV /TV)

aardbeientaart.jpg

Tijdens het aardbeienseizoen moet je ervan genieten....voor je 't weet is het alweer voorbij!

Er zijn zoveel lekkere dingen die je kan maken met aardbeien..bijvoorbeeld een aardbeientaart. Een zandbodem met banketbakkersroom en verse aardbeien. En helemaal glutenvrij, lactosevrij! Zoals steeds, gezoet met trage en natuurlijke suikers, zodat je suikerspiegel netjes stabiel blijft (en je gewicht dus ook)

Laat die gesuikerde caloriebommen maar staan bij de bakker en probeer eens deze gezonde versie....wedden dat je geen andere meer wilt? Recept voor 5 individuele taartjes of 1 grote taart:

Lees verder

Muffins met appel en cranberry (LV - GV)

appel cranberry muffin.jpg

Muffins...ik kan er niet genoeg van krijgen...in alle smaken en soorten. Sinds ik glutenvrij, lactosevrij en suikervrij leef, eet ik meer gebakjes en ander lekker zoet dan vroeger...:)

Opnieuw maak ik gebruik van amandelmeel. Ik heb muffins proberen maken van glutenvrije bloem, rijstbloem en wat nog allemaal...maar geen van hen kwam in de buurt van deze overheerlijke en supermalse ! Ik besprak al eens een goedkopere amandelmeelsoort in een vorige blog

Recept voor een 12 tal stuks:

Lees verder

Chocolade/amandelkoekjes (LV - GV)

chokaladekoekjes.jpg

Lekkere "chewy" chocoladekoekjes...op z'n Amerikaans.

Ze zijn gemaakt van amandelmeel. Toegegeven, het is niet het goedkoopste alternatief, maar wél supergezond en overheerlijk. Ik heb een leverancier gevonden die amandelmeel verkoopt van deels gepelde en deels ongepelde amandelen. Dit is een stuk goedkoper, maar je smaakt natuurlijk wel het ietwat bittere van de amandelpel. Persoonlijk geef ik daar niet om. Klik hier voor de leverancier.

Recept voor 8 stuks:

Lees verder

[1]      «      20   |   21   |   22   |   23   |   24      »      [24]