Home
Lindsay’s Light House
 
sinaas olijven cake.jpg

Cake met sinaasappel en olijven

Veel van mijn gerechten zijn een beetje zoals mijn kunstwerken en intuïtieve meditaties: het "komt" in het moment en als ik het niet vastgrijp is het weer weg. Ik moet mezelf er voortdurend aan herinneren om de ingrediënten op te schrijven, want ik doe maar ....en daarna...tja...dan denk ik...wat heb ik daar nu weer ingedaan?

Gelukkig ben ik het bij deze creatie niet vergeten: Dit noem ik nu een "zonnige" cake. Geïnspireerd door zuiderse smaken en een tikkeltje "apart". Lekker hoor....!

 

 

Verwarm de oven voor op 175°

35 gr kokosmeel (geen kokossnippers!)

40 gr amandelmeel

½ koffielepel natriumbicarbonaat of anderhalve theelepel wijnsteenbakpoeder

½ koffielepel zout

6 groene olijven in dunne ringen gesneden

5 eieren

80 ml ahornsiroop of agavesiroop

60 ml olijfolie

mespuntje vanillepoeder

Sap van 1 sinaasappel

Ultradun geraspte schil van 1 sinaasappel of 1 koffielepel sinaasappelextract

 

Hou de olijven apart!

Doe de laatste 6 ingrediënten (dus van ei tot en met schil of sinaasextract) in een keukenmachine (met draaiend mes) en pulseer tot alles gemengd is (+/- 30 seconden)

Meng de droge ingrediënten in een mengkom, meng goed onder. Voeg ze bij de natte ingrediënten in de keukenmachine en laat opnieuw draaien tot alles goed gemengd is (+/- 30 seconden)

Vet een rechthoekige cake- of broodvorm van +/- 21cm op 12 cm en giet het mengsel (dat behoorlijk vloeibaar is) in de vorm. Neem geen al teveel grotere vorm want dan krijg je een platte cake. Ik heb me een verstelbare vorm aangeschaft, die kan je heel klein maken.

Verdeel de olijfringen over het deeg

Bakken op 175° gedurende 40 min

Warmte terugschroeven naar 165° en nog 10 minuten bakken

Zet de oven UIT, laat de cake zitten gedurende nog 10 minuten

Gaartijden variëren van oven tot oven! Controleer door een houten tandenstoker in je cake te duwen. Wanneer er geen kruimeltjes aanhangen is de cake gaar.

 

 Terug
Geplaatst: 21-07-2014 13:10:05

Reacties

That's a skillful answer to a diflucift question http://jsrsplbzeq.com [url=http://bnzwcko.com]bnzwcko[/url] [link=http://uwfgpccok.com]uwfgpccok[/link]

That's a skillful answer to a diflucift question h07-07-2016 02:31

Thanks for sharing. Your post is a useful cotirtbunion.

Thanks for sharing. Your post is a useful cotirtbu06-07-2016 18:48

Shoot, so that's that one suppsseo. http://ewiywypn.com [url=http://mvlvyaq.com]mvlvyaq[/url] [link=http://uwtczbhy.com]uwtczbhy[/link]

Shoot, so that's that one suppsseo. http://ewiywyp05-07-2016 02:27

I normally like chocolate over vanilla over everything, but I always seemed to get bummed out when I di7#;n821d&t get that amazing cinnamon flavored cookie with that vanilla dip with those sprinkles.

I normally like chocolate over vanilla over everyt04-07-2016 03:37

Reactieformulier