Yin Yoga & Klankschalen bad

Yin brengt je terug in het voelen en verbinden met jezelf. Het is geen yogavorm waarbij je streeft naar iets (spieren, kracht, uithouding) maar jezelf toelaat en omarmt zoals je bent. Yin is toegankelijk en mild, het is een vrouwelijke en zachte yogavorm.
Tezelfdertijd is Yin ook je grenzen verkennen, die gaan invoelen en luisteren naar wat kan, mag en mogelijk is

Yin yoga werkt in op het bindweefsel, de fascia, ligamenten en gewrichten. We gaan hierbij zowel in zachte flow als in statische poses. De statische poses zijn voornamelijk zittend en liggend en worden gemiddeld 3 minuten aangehouden. Je geeft je over aan de houding en laat de zwaartekracht haar werk doen, je spieren laten los en je gaat dieper in de innerlijke lagen.

Dit bevordert enerzijds doorstroming, hydratatie en hervinden van soepelheid in het bindweefsel, fascia en de gewrichten maar werkt anderzijds ook diep ontspannend en helpt zodoende om de opgestapelde stress van lichaam en geest los te laten

Kussens, props, bolsters helpen om je gedragen te voelen en ondersteund, terwijl je in de houding bent. Een veilige context is belangrijk voor het lichaam om los te kunnen laten

De combinatie van zacht ademwerk en meditatie zorgen ervoor dat je een gevoel van ontspanning en innerlijke vrede kan ervaren tijdens en na de sessie.

Yin is zoals reeds aangehaald een vrouwelijke vorm van yoga. Verschillende poses openen zachtjes het bekken en de heupen waar pijn, spanning, trauma kan zitten. Ook het hart is een belangrijk gebied in Yin, openen van het hart chakra en spanning uit de borststreek laten wegvloeien helpt om vertrouwen te krijgen in het leven.

Tijdens de shavasana (het rustmoment na de yoga) kan je heerlijk wegzakken in een dikke, zachte ligmat onder een dekentje. Een relaxatie concert met klankschalen, kristallen klankschalen en gong helpt je enerzijds om de effecten bewuster te ervaren en anderzijds om te integreren en dieper te ontspannen

We zijn met maximum 5 deelnemers

De Yin sessies worden aangeboden in blokken van 5 lessen. Je kan op elk moment instappen voor een reeks van 5 lessen = 99 euro. Je 5 beurtenkaart is 2 maanden geldig. Het is mogelijk om éénmalig een proefles te volgen om te zien of het je ligt (20 euro)

Avondreeks, elke dinsdag van 19u30 tot 21u

GRATIS TRY OUT * PROEFLES op Dinsdag 12 maart van 19u30 tot 21u – plaatsen beperkt! inschrijven via het formulier onderaan met vermelding “proefles 12 maart”

Draag comfortabele kledij (yoga, fitness kledij of andere makkelijke kledij – geen jeans of jurken!) 

Eet licht en tenminste 1 uur voor de sessie

Professionele yogamatten, kussens, zitblokken, bolsterkussens en fleecedekens zijn aanwezig 

Dit zeggen anderen:

Lindsay brengt de lessen met liefde, kennis en zonder oordeel naar wat iemand wel of niet kan en doordat het een kleine groep is, is er aandacht voor iedereen. Yin Yoga brengt de focus en de aandacht naar mezelf. Het brengt ontspanning, loslaten van fysieke spanning maar ook het genieten van wat ik voel tijdens de houdingen. Yin Yoga daagt uit om in overgave te gaan. Na de sessie brengt het miniklankschalen concertje mij nog verdere ontspanning en is het heerlijk nagenieten. En voor wie Micah de poes kent....hij is er ook bij. Superleuk

Lucrèce M.

Zo blij dat ik de Yin yoga begonnen ben bij Lindsay.

Het zijn zachte oefeningen soms wat  uitdagend maar er wordt geen druk uit geoefend je doet wat je kan en Lindsay staat steeds klaar om je te helpen.

Het is een meerwaarde voor mijn lichaam en ik kijk al uit naar de volgende yin sessie

Anne V.G.